SENIORWEB  GORREDIJK


Terug naar workshops

De basis van Excel.

Hebt u altijd al eens willen weten waarom veel mensen zo enthousiast zijn over het programma Excel van Microsoft. Wat zit er achter de mooie plaatjes die Excel kan maken aan de hand van cijfers die worden ingevoerd?


Excel is een van de programma’s uit het Office-kantoorpakket van Microsoft.

Het is bedoeld als rekenprogramma. Daarmee wordt bedoeld dat u er berekeningen mee kunt uitvoeren voor allerlei verschillende doelen.

Het wordt zowel door bedrijven als door particulieren gebruikt.

U kunt er van alles mee, zoals het bijhouden van uw administratie, bijhouden van de meterstanden, maar ook wat creatievere doelen als bijvoorbeeld gewichtsverlies of hardloopschema's.

Daarbij kunt u tekst en getallen combineren, bijvoorbeeld in de vorm van tabellen. U kunt zelf bepalen welke berekeningen met welke getallen moeten worden uitgevoerd. Zo kunt u bij uw administratie het gemiddelde van uw uitgaven berekenen, of juist optellen en aftrekken wat u waaraan hebt uitgegeven.

Excel is met name bedoeld om mee te rekenen.

Maar omdat u gegevens heel overzichtelijk kunt onderbrengen in Excel, leent het zich bijvoorbeeld ook voor een overzicht van contactpersonen met adresgegevens.


In deze workshop leert u de eerste stappen die nodig zijn om met Excel te leren werken. Het definieert het begrip werkblad, de cellen, wat de inhoud van de cellen kan zijn, hoe de weergave van de cellen kan worden aangepast. Verder natuurlijk ook hoe de gegevens kunnen worden opgeslagen op de computer en later weer kunnen worden opgevraagd.


Na de workshop bent u in staat eenvoudige werkbladen te maken door gegevens en te toetsen en daar berekeningen op los te laten.