SENIORWEB  GORREDIJK


Home Computercursussen Workshops Les op maat

Nieuws

Wie zijn wij? Contact en Informatie Vaak gestelde vragen Nieuws Handige Tips

Adres: SeniorWeb Gorredijk

           P/a De Opstap (Skâns)

           Loaijersstrjitte 2

           8401DV Gorredijk


Website :

www.seniorwebgorredijk.nl

E-mail:

info@seniorwebgorredijk.nl           


Blijf alert op phishing mails.


Phishing blijft de meest voorkomende vorm van cybercriminaliteit.
56 procent van de Nederlanders heeft wel eens een phishing-mail ontvangen, terwijl 37 procent in aanraking is geweest met een phishing link via sociale media.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek, als onderdeel van de Alert Online-campagne. Andere vormen van cybercrime waar Nederlanders mee te maken krijgen, zijn nep-vriendschapsverzoeken
(20 procent), malware (20 procent) en links naar het downloaden van een virus (19 procent). 

Hoewel driekwart van de Nederlanders met enige vorm van cybercrime te maken heeft, neemt de helft daarvan naderhand geen extra maatregelen. 43 procent geeft aan antivirus-software te installeren, terwijl een derde van de ondervraagden sterkere wachtwoorden verzint. Ongeveer hetzelfde aantal is oplettender op https-sites, voert software-updates uit en installeert een firewall.

Hoogmoed

Net zoals vorig jaar verwachten veel mensen dat ze zelf geen slachtoffer worden van cybercrime, 44 procent. Slechts 16 procent gebruikt een wachtwoordmanager, 33 procent logt niet in op openbare wifi-netwerken.

Wel zeggen ze in de helft van de gevallen het standaard wachtword op apparaten als smart tv's te hebben gewijzigd. 56 procent denkt dat sites met een groen slotje veilig zijn - maar dat is niet altijd zo.

Bron: Computer Idee.