SENIORWEB  GORREDIJK


Terug naar workshops

Back-up maken en werken met One DriveOneDrive is de gratis online opslagdienst van Microsoft. Daarnaast heeft het een gratis versie van Word, Excel en PowerPoint in huis. Om teksten te kunnen typen en documenten te kunnen maken hebt u geen aparte tekstverwerker meer nodig.


Het is te vergelijken met diensten als Google Drive en Dropbox. Omdat bestanden op internet worden opgeslagen, spreekt men ook wel van een clouddienst. U slaat op 'in de cloud'.

Bij OneDrive krijgt u 15 GB gratis opslagruimte. Dit wordt in 2016 wel teruggebracht naar 5 GB. De dienst is online te gebruiken, via een programma op de computer en via een app op mobiele apparaten. OneDrive kan met allerlei bestanden overweg zoals tekstdocumenten, rekenbladen, muziek en foto's. Maar het biedt meer dan alleen opslag. De online versie van OneDrive geeft ook toegang tot gratis versies van Word, Excel en PowerPoint. Dit zijn uitgeklede versies van de betaalde pakketten, maar de doorsnee gebruiker kan prima uit de voeten met de online mogelijkhed